İçeriğe geç

Mesure Isminin Anlamı Nedir

Mensure ismi anlami nedir?

Menşure küçük kızlara verilen bir isimdir, bu yüzden rengi pembe olarak da bilinir. Menşure, dağılmış veya dağılmış anlamına gelen bir Arapça isimdir. Arapçadan dilimize geçen Menşure ismine sıklıkla rastlayacaksınız.

Mira isim ne anlama gelir?

Son yıllarda kız çocukları için tercih edilen Mira ismi Sanskritçe, Farsça, Rusça, İspanyolca ve İbranice gibi birçok dilde kullanılmaktadır. İspanyolcada “bak” 👀, Sanskritçede “okyanus” 🌊, Rusçada “dünya” 🌍, İbranicede “sınır” ve Farsçada “komutan” anlamına gelir.

Mera isminin anlamı nedir?

Mera; yem bitkileri yetiştirilen, hayvancılıkta kullanılan, derin yeraltı suyu bulunan mera, yamaç, engebeli alanlar anlamına gelir.

Misem isminin anlamı nedir?

Misem – Mesleki Gelişim Merkezi.

Mensure kimdir?

Osmanlı Devleti’nde vezir, beylerbeyi gibi yüksek rütbeli görevlilerin atanmasında padişahın özel olarak düzenlediği beratlara menşur adı verilir.

Mesud ismi ne demek?

Mesut veya Mesut tanımları Wiktionary’de bulunabilir. Mesut ismi Arapça kökenlidir ve mutlu anlamına gelir.

Umay ismi ne anlama gelir?

Moğol dillerinde Umay, rahim anlamına gelir ve Umay ile ilişkilidir. Evenki dilinde umuu, yumurta bırakmak anlamına gelir. EDAL, kelimenin aynı kökten geldiğini ve yumurta kelimesiyle ilişkili olduğunu iddia etti. Ayrıca Evenki dilinde Umuukta, yumurta anlamına gelir.

Esila ismi ne anlama gelir?

Esila isminin kökeni ve anlamı Esila ismi hem Türkçe hem de Arapça kökenli bir isim olarak kabul edilir. “Esila” (أسيلة) kelimesi Arapçada “akşam vakti” anlamına gelir. Bu isim günün sonu, huzur ve sükunet anlamına gelir.

Arya ismi ne anlama gelir?

“Arya” kelimesi Farsçada “asil, asil” anlamına gelir. Bu anlam, ismi taşıyan kişilerin asalet, zarafet ve karakterlerinde güçlü bir tutum olduğu izlenimini verir.

Vera ismi ne anlama gelir?

Sözlükte “kaçınma, sakınma, tereddüt etme” anlamlarına gelen “vera” kelimesi, “günah olup olmadığı şüpheli, yasak olan şeylerden özenle kaçınmak, helal ve mübah olan şeylerin bir kısmından da uzak durmak” anlamında bir terim olarak kullanılmaktadır.

Maran ismi ne anlama gelir?

“Maran:” Farsça bir kelimedir. “Mar” yılan anlamına gelir ve “-an” çoğuludur. Genitive durumda telaffuz edilen “Maran” veya “Meran” kelimeleri Anadolu’daki birçok bölge ve yerin adı olarak da kullanılır. “Erbüke:” Er “insan” ve Büke “ejderha, yılan” kelimelerinin birleşimidir.

Meva nedir ne anlama gelir?

TDK’daki bilgilerle birlikte Meva isminin ne anlama geldiği ve ne anlama geldiğine dair soruların cevapları şu şekildedir: Sevgili, istenen. Sığınak, yurt, mesken. Kur’an’da geçen cennet isimlerinden biridir.

Mihra ismi ne anlama gelir?

Mihra isminin birden fazla anlamı vardır. Mihra ismi iyiliksever, iyi huylu, nazik ve hoşgörülü anlamına gelir. Bir diğer anlamı da ‘tutmak’ anlamına gelmesidir. Farsça kökenli olan Mihra isminin bir diğer anlamı ise böğürtlen olarak bilinir.

Mir ismi ne anlama gelir?

Ancak “mir” kelimesi tarih boyunca liderler veya komutanlar için kullanılan bir unvan iken “kelam” kelimesi Arapça kökenli olup “söz” veya “söz” anlamına gelmektedir.

Mehdi ismi ne anlama?

Mehdi (Arapça: ٱلْمَهْدِيّ, romanize edilmiş: al-Mehdî), İslam’da son zamanlarda geleceğine ve İslam’ın dünya hakimiyetini gerçekleştireceğine inanılan kurtarıcıdır. “Hidayet edilen”, Tanrı tarafından özel ve kişisel bir şekilde yönlendirilen, Tanrı tarafından yönlendirilen kişi anlamına gelir.

Mensur ismi ne anlama gelir?

TDK’ya göre Mensur isminin anlamı şöyledir: 1. Dağınık, saçılmış. 2. Ölçüsü, uyağı ve mısrası olmayan söz.

Mensure isminde kaç kişi var?

Mensure isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 21’inde.

Mesrure ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre Mesrure isminin anlamı: Mutlu ve memnun idi.

Mesude ismi ne anlama gelir?

Arapçada bazı kadın isimleri erkek isimlerinin sonuna -e eki eklenerek türetilir. Bu kelimeler arasında mutlu, neşeli ve Bahtiyar kelimeleriyle eş anlamlı olan Mesude ismi de vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir