İçeriğe geç

Eyüp Sultan Camii Nasıl Yazılır

Eyüpsultan nasıl yazılır TDK?

3 Kasım 2017 tarihli ve 30229 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 19.10.2017 tarihli 7039 sayılı “Kanun”un 36. maddesine göre ilçemizin ismi “Eyüp”ten “Eyüpsultan”a değiştirilmiştir.

Sultan Ahmet Camii nasıl yazılır TDK?

Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camii, Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımadada 1609-1617 yılları arasında mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Süleymaniye Camii nasıl yazılır TDK?

Süleymaniye Camii, Kanuni Sultan Süleyman adına Mimar Sinan tarafından 1551-1557 yılları arasında İstanbul’da yaptırılan camidir.

Beyazıt Camii nasıl yazılır?

Bayezid Camii (Beyazıt Camii ve Beyazıd Camisi olarak da bilinir) İstanbul’un Beyazıt semtinde yer alır ve Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılmıştır.

Eyüp Sultan Camii adını nereden almıştır?

Caminin adı, Hz. Muhammed’in dostu ve yoldaşı olan ve 670’lerde Arapların Konstantinopolis’i kuşatması sırasında burada öldüğü söylenen Ebu Eyyub el-Ensari’den (Eyüp Sultan) gelmektedir.

Eyüp kelimesi nasıl yazılır?

Eyüp (Arapça: أَيُّوْب‎, Ayyūb) veya Eyob (İbranice: אִיּוֹב‎; Yunanca: Ἰώβ, Iṓb) bir Yahudi din büyüğü, İshak’ın soyundan gelen ve İncil’deki Eyüp Kitabı’nın merkezi figürüydü.

Selimiye Camii nasıl yazılır TDK?

Selimiye Camii, Osmanlı Sultanı II. Selim döneminde, Osmanlı İmparatorluğu’nun eski başkenti Edirne’de Mimar Sinan tarafından yaptırılan bir külliyedir.

Ayasofya Camii Nasıl Yazılır TDK?

TDK’ya göre: Cami mi yoksa Mescid mi? TDK’ya göre, “Cami” kelimesinin doğru yazımı “Moschee”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Bursa Ulu Camii nasıl yazılır?

Bursa Ulu Camii, 1396-1400 yılları arasında Bursa’da I. Bayezid tarafından yaptırılan büyük camidir.

Çamlıca Camii nasıl yazılır?

Çamlıca Camii, İstanbul’da bulunan bir camidir.

Şehzadebaşı Camii nasıl yazılır?

Şehzade Camii (Şehzade Mehmet Camii veya Şehzadebaşı Camii olarak da bilinir), İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan ve Mimar Sinan tarafından inşa edilen bir yapıdır.

Kocatepe Camii nasıl yazılır?

Kelimenin eş anlamlısı toplak’tır. Cami kelimesi, cami kelimesi “i” biçiminde olduğunda cami veya cami gibi ifadelerde kullanılır. İlk kelime bir sıfatsa cami (Kurşunlu Cami, Eski Cami) olarak kullanılır ve ilk kelime bir isimse cami veya camii (Süleymaniye Cami, Hisar Cami, Kocatepe Cami) olarak kullanılır.

Üç Şerefeli Caminin nasıl yazılır TDK?

Üç Şerefeli Camii, Edirne’de Osmanlı döneminden kalma bir camidir.

Hacı Bayram Camii nasıl yazılır TDK?

Hacı Bayram Camii, Ankara’nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan tarihi bir camidir. Augustus Tapınağı’nın bitişiğindedir.

Sultan Ahmet Camii nasıl yazılır?

Betül Eyövge Yılmaz devam ediyor

Eyüpsultan semti nasıl yazılır?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Eyüpsultan adı ne zaman değişti?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Ekim 2017 tarihli kararıyla ilçeye Eyüpsultan ismi verildi.

Eyüpsultan ismi nereden gelir?

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettikten hemen sonra türbesinin bulunduğu yere bir külliye yaptırmıştır. Osmanlı padişahları Eyüp Sultan’ın türbesi önünde kılıç alayı ile tahta çıkmıştır. Türbesinin bulunduğu Eyüpsultan semti adını ondan almıştır.

Gaziosmanpaşa nasıl yazılır TDK?

Ayrıca yanına yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla gaziosmanpaşa, gazi osman paşa olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Gaziosmanpaşa olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir