Nerede çalıştığını gösteren belge?
Çalışma belgenizi çalıştığınız şirketten veya e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal sigorta kayıt belgesi talebi”ne tıklayın.
Calismadigima dair belge nereden alınır?
Devlet burslarından ve kredilerinden yararlanmak isteyen veya belirli sebeplerden dolayı özel sektörde çalışan vatandaşlar, çalışma belgesini e-devlet üzerinden alabilirler. Kişiler ayrıca ikamet izinlerinin bulunduğu SGK’ya şahsen başvurarak da bu belgeyi alabilirler.
Ne iş yaptığını gösteren belge?
Çalışma belgesi nedir? İş Kanunu’nun 28. maddesi şöyledir: “İşveren, çalışana yaptığı işin niteliğini ve seyrini gösteren bir belge verir.” İşten çıkarılan kişi, işverene başvurarak hangi işi yaptığını ve ne kadar süredir çalıştığını gösteren belgeleri isteyebilir.
E-devlette nerelerde çalıştığını nereden görebilirim?
E-devlet üzerinden 4A performans belgesi E-devlet üzerinden SGK birimine giriş yaparak bilgilerinizi sorgulayabilir ve 4A performans belgenizi seçip yazdırabilirsiniz.
Nerede çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
SGK talebi e-devlet sistemi üzerinden yapıldıktan sonra SGK performans belgesi belgesine ulaşılır. Bu belge temel sigorta bilgilerinizi içerir. Belgede ayrıca ilk sigortalı işe girişiniz ve işten ayrılma tarihiniz, sigortalı olduğunuz süre boyunca çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler de yer alır.
Çalıştığına dair belge nedir?
Bir istihdam belgesi, bir kişinin pozisyonu ve sorumluluk alanı gibi gerçek iş bilgilerini doğrulayan bir belgedir. İstihdam referansını değerlendirirken, genel kural Borçlar Kanunu’nun 426. maddesidir: “İşveren, çalışanın talebi üzerine, faaliyetin niteliğini ve süresini gösteren bir istihdam belgesi sağlamakla her zaman yükümlüdür.”
E-devletten çalışma belgesi alınır mı?
Başvurunun işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-devlet kapısı (www..tr veya online) üzerinden yapılması gerekmektedir. Serbest bölgede çalışmak için çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusunun Ticaret Bakanlığına yapılması gerekmektedir.
Elektronik çalışılmadığına dair bildirim nasıl yapılır?
İŞVEREN MODÜLÜNE ERİŞİM İşveren modülüne web adresi üzerinden ulaşılabilir. Ayrıca işverenler www..tr adresindeki E-SGK > İŞVEREN > İşsizlik Bildirimi (4A) bağlantısı üzerinden geçici iş göremezlik işveren işlem sayfasına gidebilirler.
Çalışmayan gelir belgesi nasıl alınır?
Çalışmayanlar için gelir belgesi nasıl alınır? Çalışmayan kişiler, ilgili yerel vergi dairesine başvuruda bulunarak veya ilgili makamdan gelirleri olmadığını kanıtlamak için talepte bulunarak bunu alabilirler.
İşyerinin faaliyette olduğunu gösterir belge nereden alınır?
Şirketin hala aktif olarak faaliyet gösterdiğini gösteren faaliyet belgesi Ticaret Odası tarafından verilir. Bu belge şirketin resmi olarak tanınmasını sağlar. Şirketin konumuna, türüne ve faaliyetine bağlı olarak çalışma kanıtı değişebilir.
İş deneyim belgesi nedir?
4734 sayılı Kamu İhale Kanununda belirlenen esas ve usullere göre düzenlenen ve değerlendirilen, ihale veya benzer nitelikteki alımlara ilişkin isteklinin deneyimini gösteren ve mesleki deneyimi gösteren belgeler; iş tamamlama belgesi ve iş durum belgesidir.
e-Devlet gelir belgesi nasıl alınır özel sektör?
Gelir durumu belgesi e-devlet üzerinden kolaylıkla talep edilebilir. Bunun için; e-devlete giriş yaptıktan sonra ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ ekranında ‘Kurumlar’ bölümüne giriş yapıp üst tarafta bulunan ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ kutucuğuna tıklayarak gelir durumunuzu ayrıntılı olarak açıklayan belgeyi alabilirsiniz.
Nerede çalıştığına dair belge?
Kurumda (Akademik Personel) istihdamı kanıtlayan belge Akademik Personel Şube Müdürlüğü. Bu belge, enstitümüzde hangi pozisyonda ve ne kadar süreyle çalıştığınızı belirten resmi bir yazıdır. Belge, talep üzerine kişinin maaşını, izin durumuyla ilgili bilgileri vb. içerebilir. Ayrıca bunun gibi genişletilmiş bilgileri de içerebilir.
Hangi pozisyonda çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?
Artık vatandaşlar e-devlet üzerinden SGK hizmetlerine erişerek, sicil numarasını, hangi görevde çalıştığını, terhis kodunun nasıl oluşturulduğunu görebilecek.
İşveren önceki çalıştığım yerleri görebilir mi?
Evet, işverenler çalışanlarının SSI hizmet kayıtlarını inceleyebilir. Bu beyan, çalışan işe başladığında veya işverenin talebi üzerine sunulmalıdır.
İş yeri görev belgesi nasıl alınır?
Eğer henüz bir e-devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra, e-devlet geçidinin arama çubuğuna “Süre Belgesi” veya “İşyeri Görev Belgesi” gibi bir kelime veya ifade girin. Arama sonuçlarında, “İşyeri Görev Belgesi” hizmetini seçin ve üzerine tıklayın.
E-devletten hizmet dökümü nasıl alınır?
1- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “SGK Sicil ve Hizmet Listesi/İşyeri Ünvan Listesi” yazın. 2- Açılan pencerede “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayın. 3- Oluşturulan belge yazdırılacaktır. Ortaya çıkan belgenin tamamının yazdırılması gerekmektedir.
İşveren eski çalıştığım yerleri görebilir mi?
Evet, işverenler çalışanlarının SSI hizmet kayıtlarını inceleyebilir. Bu beyan, çalışan işe başladığında veya işverenin talebi üzerine sunulmalıdır.
Hizmet çizelgesi nereden alınır?
E-devlet sisteminde “HİTAP Hizmet Raporu” yazıp arattığınızda açılan pencereden veya daire başkanlığımızı ziyaret ederek hemen alabilirsiniz.