İçeriğe geç

Kırşehir Yöresine Ait Çullama Nasıl Yapılır

Çullama nasıl yapılır?

Çullama nasıl hazırlanır: Yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu bir kasede çırpın. Karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker ve limon suyundan bir şerbet hazırlanır. Daha sonra kesilmiş bastikler hazırlanan yumurta karışımına batırılır ve kızgın yağda kızartılır.

Çullama hangi yöreye aittir?

Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.

Kırşehir yöresine ait yemekler nelerdir?

Kırşehir Yemekleri – Nesiyle Meşhur?Çullama.Yoğurt – Ayran ÇorbasıKırşehir Köftesi.Tencerede Kuru Fasulye.Kıyma Çorbası.Mantı.Tencerede Çömlekçiler.Keşkef (Keşkek)Diğer öğeler…

Tavşan çullama nasıl yapılır?

Önce tavşan kesilir, derisi yüzülür ve parçalara ayrılır. Sonra bir gün boyunca soğuk suda bekletilir. Bu bekleme süresi boyunca, tavşanın kanı daha hızlı aksın diye su sık sık değiştirilir. Kan kaybolduktan sonra, yani son suda, bu su berrak sudur. Soğanları halkalar halinde doğrayın ve biraz daha beklemeye bırakın, bu da…

Çullama nereye ait?

Afyonkarahisar Çullama Köfte; Ana malzemesi kıyma ve ince bulgur olan iç harcın yoğrulup kaynatılması, daha sonra üzerine yumurtalı karışım sürülerek kızartılmasıyla hazırlanır.

Erzurum çullama nasıl yapılır?

Dutları saplarından ayırın ve sıcak suda 5 dakika bekletin. Tavaya tereyağını koyup eritin, süzülmüş dutları ekleyin, yaklaşık 3 dakika kavurun ve toz şekeri ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ayrı bir kasede çırptığımız yumurtayı ekleyin. Yumurta pişince dutlu chuklamamız hazır.

Girit usulü çullama nedir?

Çullama, milföy hamuru ve tavuktan yapılan özel bir yemektir. Görünümü ve tadı klasik börek tariflerine benzer. Çoğunlukla Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında bulunur.

Çullama köfte ismi nereden gelir?

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 17 Mart 2021 tarihinde coğrafi işaret tescili yapılan köftenin, kızartılırken oluşan saçaklardan ismini aldığı, üzerinin harçla kaplı olmasından dolayı da Çullama denildiği biliniyor.

Çullama tatlısı nedir?

Kahramanmaraş denince akla ilk gelen Çullama’dır. Yörede bastık adı verilen meyve püresinin yumurta ile kaplanmasıyla yapılır ve fıstıkla süslenerek servis edilir. Peki Çullama tatlısı nasıl yapılır? Hangi malzemeler gerekir? İşte Çullama’nın adım adım tarifi… 14 Kasım 2020

Kırşehir’in en çok neyi meşhur?

Onyx taşı Kırşehir ile özdeşleşmiş bir hediyelik eşya olup, geçmişte Kırşehir’de yaşayan hemen hemen her insanın evinde veya iş yerinde onyx taşından yapılmış bir eşya bulundurduğu bilinmektedir. Kırşehir Çullaması un, tavuk, tavuk suyu ve tereyağından hazırlanır.

Kırşehir adı nereden gelmiştir?

Daha önce Makissos (Macissus) olarak bilinen şehir, İmparator I. Justinianus (527-568) döneminde yeniden kurulmuş ve Justinianopolis adını almıştır. Türkler, uçsuz bucaksız kırsalın ortasında yükselen bu şehre “kır kasabası” adını vermişlerdir. Zamanla, kırsal kasaba halk arasında “Kırşehir” olarak bilinir hale gelmiştir.

Kırşehir’in genel özellikleri nelerdir?

İlin denizden uzaklıkları kuş uçuşu; güneyde Akdeniz’deki Anamur Burnu’na kadar 362 km; kuzeyde Karadeniz’deki Sinop’a kadar 334 km. Jeolojik yapı: Kırşehir Masifi olarak adlandırılan yapı “Orta Anadolu Masifi”nin bir parçasıdır. Türkiye’nin dokuz masifinin en büyüğü olan Kırşehir Masifi, Tuz Gölü’nün altında devam eder.

Tavşan çullama hangi yöreye aittir?

Malzemeler: 1 orta boy tavşan, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz.

Tavşan içi hangi yöreye ait?

Sivas İli Gölova İlçesi Yerel Flair “RABBY INSIDE” – YouTube.

Manisa işi tavşan çullaması nedir?

Tavşan Çullaması, Manisa mutfağına özgü farklı bir tariftir. Haşlanmış tavşan etiyle kızartılmış hamur parçaları olarak tanımlayabileceğimiz Tavşan Çullaması, yoğurt veya cacık eşliğinde servis edilir.

Girit usulü çullama nedir?

Çullama, milföy hamuru ve tavuktan yapılan özel bir yemektir. Görünümü ve tadı klasik börek tariflerine benzer. Çoğunlukla Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında bulunur.

Cırıtta hamuru nasıl yapılır?

Yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerlerine sütü dökün ve karıştırın. Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin ve akışkan bir hamur yapın. Sonra tavaya yağı koyun ve ısıtın (soğuk değil). Sıcak yağa yaklaşık bir yemek kaşığı dökün ve iyice kızartın.

Çelem dolması nasıl yapılır?

Sıcak suya tuz eklendikten sonra celemler haşlanır. Celemlerin dilimleri arasına önceden hazırlanmış karışımdan bir miktar konulduktan sonra celemler tencereye alınır, üzerine yeteri kadar su eklenip orta ateşte haşlanır. Haşlandıktan sonra servis edilir.

Çullama nedir tavuk?

Kırşehir’in yöresel yemeklerinden biri olan çullama, tavuk ve pirinçten hazırlanan bir hamur işi türüdür. İç harcı için baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı da kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gürcü Escort